Powered By Blogger

duminică, 30 martie 2014

JOC... FRUMUSETE...SUFLET...VIATA...

                  Un titlu naiv ales alandala dar cu o semnificatie sentimentalista majora ... 4 cuvinte total opuse ca sens dar care sunt atat de pilduitoare pentru unii incat isi schimba total menirea pe lumea asta doar combinandu-le.Incerc sa-mi amintesc in 28 de primaveri traite moment cu moment de cate ori am auzit in jurul meu expresia "Viata ca o loterie" ... oricum stiu sigur ca majoritatea care au trecut prin viata si-au dat seama daca au tras lozul castigator sau nu, de aceea as vrea sa ma refer mai mult la persoanele ce traiesc viata la limita si jocul cu focul este un lucru obisnuit. JOCUL cu focul pare foarte periculos.De aceea imi vine in minte doar intrebarea: Oare se ard?... sau nu ? Calculand pas cu pas imi dau seama ca ei merg la sigur... deoarece fiecare joc cu focul e creatia lor si mereu merg pe premiza ca regulile le creaza tot ei doar pentru a avea avantaj... deci logic nu prea au cum sa piarda...dar soarta e cruda si au cum sa intalneasca un maniac mult mai bun de viata jucatoare si sa te faca sa pierzi in propriul tau joc! Din acel moment viata ta atarna de un mic firicel ... din acel moment adversarul hotaraste cat timp poti face parte din joc...sau cand eliberarea ar insemna o cadere libera in gol fara sansa de intoarcere. Mai poate exista alianta ... cand spiritul tau de convingere ar ajunge la un nivel ridicat si plecati la drum in viata in aceeasi directie, dar sansele sa se intample asta sunt foarte mici... deoarece menirea jocului in sine este sa existe un castigator si un invins. 
           Am o rugaciune pe care o rostesc zi de zi pentru cei care pierd... nu-mi pot imagina durerea ce atarna in sufletul lor... cand din momentul.eliminarii din joc se transforma toti in niste umbre umblatoare pe strazile unde sunt inconjurate de cei dragi si nimeni nu poate sa te ajute deoarece esti singur si trebuie sa faci lucrurile in asa fel incat sa nu ranesti pe nimeni. In acel moment ai vrea doar sa fii liber ... 
                  Dar de ce FRUMUSETE?Offf imi imaginez ca toata lumea lauda aceasta latura umana ...aspectul de zeu sau zeita .... dar nimeni nu-si imagineaza ce povara trebuie sa cari in spate daca ai parte de acest "ATU"... Toti cred ca usile ti se deschid si ca ai parte de tot ce-i mai bun in lumea asta... dar nimeni nu-si imagineaza ca dupa acele usi se ascund cele mai mari provocari pe care persoana in cauza trebuie sa le treaca si sa arate ca este mult prea puternica si stabil in orice moment si ca poate tine piept plasei necunoscutului si niciodata nimeni nu-si imagineaza ca aceasta este mereu cu un pas in fata si asupra ei se rasfrang toate si de multe ori cele mai negative aspecte au repercursiuni asupra celorlalte, dar frumusetea le ascunde si mereu lasi senzatia ca domini situatia. Imi dau seama ca atunci cand ai creat acest joc trebuie sa te gandesti ca o sa ai parte de multi participanti si totul face parte din zona necunoscutului, deci singurul lucru ce ti-l poti imagina este ca o sa fi cel ce invinge.
                  Toate aceste intamplari si trairi iti roade usor cate usor SUFLETUL, si timpul se scurge si gaurile raman iar tu cauti non stop modalitati sa le astupi si simti cum totul in jurul tau se invarte nenincetat iar pamantul iti fuge de sub picioare  si singura scapare o gasesti in acea rutina zilnica ... iar si iar... dar nici asta nu-ti da scapare.Din  acel moment nu-ti mai poti gasii locul ... nu mai ai nici o stare ... degeaba frumusete cand nu te simti bine in pielea ta. Cauti continuu cum sa revii la viata ta ...cum sa dai timpul inapoi sa vezi unde ai gresit... cum sa depasesti totul ... cum ???? Hahaha si asa usor am ajuns si la ultimul cuvant din titlu .... pentru ca toate aceste lucruri despre care am vorbit eu ( un rac inconstient ...retras si nesabuit a avut curajul sa-si petraca timpul in fata calculatorului varsandu-si gandurile si trairile cu tastatura in brate in speranta ca cineva o sa-l inteleaga) fac parte din VIATA si acesta este momentul in care lumina se aprinde si se vad oamenii puternici ce au reusit sa treaca peste toate obstacolele fara a cauta mila si ajutor in jurul lor.
                  Intreaba-te inainte sa incepi un astfel de joc daca esti o persoana atat de puternica ca nimeni si nimic sa nu te darame sau doar iti place sensazia cand esti condus de val? Eu unul nu mi-am imaginat vreodata ca viata este atat de nemiloasa si dura si ca oricat ai incerca sa eschivezi in fata ei ....mereu te intoarce de unde ai plecat. Nu ai voie sa faci nimic de capul tau ... si trebuie sa te ghidezi dupa acele reguli fixe pentru a reusii sa ajungi la liman .... dar ma intreb monotonia nu te plafoneaza si mai rau???
                  Traiesti zilnic cu intrebari la care cauti raspunsuri si mereu ai in cap gandul ca o sa gasesti solutia ce-ti va elibera sufletul si traiesti cu speranta ca o sa intelegi rezultatul nesadisfacator al greselii pentru a nu o pornii si data viitoare...dar oare cine imi poate spune sigur viitorul ...cine poate ghicii....????Adu-ti aminte de zilele insorite atunci cand furtuna pare nesfarsita... invatra sa zambesti in orice situatie... unii oameni rad mereu ... unii oameni nu stiu sa strige dupa ajutor...pe unii oameni ii ador ... pe altii ii iubesc... pe nimeni nu urasc ... am invatat sa traiesc!Nu uita... ceea ce simti ca iti lipseste in prezent, poate deveni viitoarea ta putere...fii puternic...