Powered By Blogger

duminică, 1 septembrie 2013

VISE ASCUNSE IN NISIP...

                Cand vreodata o sa cauti o iubire care sa te incalzeasca in zilele cele mai friguroase de iarna, alearga cat te tin piciorusele de acele iubiri de-o vara...
                Suntem in prima zi de toamna... in mod oficial sezonul iubirilor de-o vara s-a terminat ...  iubirea cu furtuni sau cu soare, iubirea calduta sau cea mai fierbinte, iubirea care se sfarseste odata cu stingerea verii este permisa si chiar posibila si adultilor responsabili.Privesc cu uimire la fata unui baiat obosit intr-o oglinda ce atarna in holul intunecat si singuratic.Oare a venit momentul sa schimb aceasta oglinda???Nu ... viata ta o sa revina la normal ... viata ta are si ea nevoie sa se descarce din cand in cand si sa lacrimeze cu stropi de sange 3 luni pe an ... dupa care ai timp alte 9 luni sa te refaci... toti avem nevoie de un strop de magie si o totala libertate.Stiam ca tot am auzit... daca vrei ceva mai mult decat aventura unei iubiri de-o vara,stai departe de ea.Iubirea de-o vara nu are cum sa reziste mai mult decat o vara... e logic... asa ca iti asumi riscul in momentul in care iti atarni jugul. Astfel de iubire este foarte periculoasa. Din vina acestora, din ce in ce mai multe persoane ajung cu greu la mal sau in cele mai grave cazuri, unele nu mai ajung sa mai iasa la suprafata vreodata.La adierea primului vant de vara ... iubirea se clatina.La urmatorul deja totul s-a spulberat... La o furtuna mai dura... toate castelele ce s-au construit din nisip dispar ca si cum nu au existat vreodata.Imediat ce o raza de soare se strecoara iar, deja clar nici nu-mi mai pasa. Pe aceasta plaja oare a existat candva ceva?
                "In vara aceasta am sa ma indragostesc" ... mereu mi-am spus chestia asta in fiecare iarna ... toamna sau primavara.Uite ca vara asta mi s-au aprins calcaiele si s-a intamplat cu adevarat.Ca la 18 ani ... acum la 28... Cu un fior la 15 ... Cu un zambet inocent lipsit de griji sau probleme... Cu fluturi nu in aer ... doar in stomac... O iubire in care eu ... singur visam in delir intr-un cerc vicios in mijlocul unei piese de teatru in care regizorul sunt eu.Asta-i iubirea de-o vara...
              Aceasta iubire te face sa respiri cu adevarat ... sa simti fiecare clipa din viata ta la nivel maxim ... sa te lasi condus de valul marii ... fara sa ai vreo slabiciune sa fi prins de urmatorul... Am scris o poveste de-o viata intr-o vara ce-a tinut 15 zile ... o vara in care am reintalnit soarele zi de zi ... si fara sa ma satur de caldura ce-o emana.O noapte friguroasa de vara ce intra prin geamurile larg deschise a unei camere de hotel, dar pe care o simteam mai calduroasa ca oricare alta...in care fiecare clipa conta ca si cum nu ar mai exista alta... in care fiecare lacrima ce curgea pe obraz era de fericire... Cum arata apusul reflectat identic in apa sufletului a doua persoane pe care apusul, mai mult decat orice le aduce laolalta? Cum sunt noptile cand te grabesti sa sorbi iubirea cu foamea muribundului?Dar cum este atunci cand soarele acela arzator intra in nori si nu mai vrea sa iasa... atunci cand stii ca visele tale au ars atat de puternic ca s-au facut scrum ... iar adierea vantului ce prevesteste inceputul toamnei iti imprastie in toate directiile scrumul... fara a mai putea sa-l aduni si sa vezi ce mai poti recupera din el... Atunci gasesti un moment prielnic sa intinzi mana dupa ea si sa o mai atingi odata ... ca pentru ultima data... si in timpul acela singurul lucru ce-ti vine sa faci ... e sa tipi cat te tine gura... bagat sub perna in acelasi pat amortit ce tine pe umerii lui doar greutatea persoanei tale de atata amar de vreme.

                In acest moment,valurile tulburi trec peste visele tale de-o vara...Apa are grija sa-l mature din capul tau si sa-l mustreze.Visul tau e adanc ingropat acum in nisip.Asta-i iubirea ce ramana adanc imprimata in sufletul tau ... E secretul nostru si a celor ce ne-au intalnit in drumul lor... asa o sa ramana ... intre noi ... si poate doar marea ce canta in linistea serii... Dar ma intreb cate vise trase la indigo cu ale mele nu a spulberat fara nici un regret VARA... ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu