Powered By Blogger

luni, 5 noiembrie 2012

NIMENI NU TE POATE INVINGE...


         De cate ori nu ma gasesc in postura cand trebuie sa ma agresez verbal si sa accentuez sentimentul de neincredere in mine ?Avem impresia ca ne nastem cu increderea in noi insinem ca ea ne apartine in totalitate de fapt si de drept si ca o sa stea alaturi de noi cate zile mai avem de trait.Increderea in sine zic eu ca ne defineste in totalitate si ca reprezinta unul dintre cele mai pure si frumoase lucruri pe care le detinem din momentul cand respiram pentru prima data.Dar ... pot spune cu mana pe inima ca din cauza unei singure persoane putem pierde atat increderea in noi cat si in cei din jur.Din cauza unei pierderi sau despartiri,ajungi sa nu mai fi om si sa nu te mai regasesti.

         Incredrea asta in sine reprezinta cea mai puternica arma mondiala ,ea sustine principiul lumii moderne.Nu exista nici o provocare pe care sa nu o termini cu brio cand ai incredere in tine.Ai incredere in tine?Atunci iti garantez ca poti conduce intreaga lume si toti prietenii iti stau la picioare asteptand un ordin.Fetele te privesc pe ascuns cand mergi pe strada , iubita te iubeste mai mult decat iti poti imagina,colegii de munca iti sunt prieteni si te respecta , pana si sefii nu-ti mai sunt sefi ... te sustin mereu si ciognesc un pahar de vin in cinstea zilei in care mama ta ti-a dat viata.Plimbarea prin parc devine un miracol ... soarele iti zambeste,pana si copacii posomorati de venirea lunii noiembrie iti fac cu ochiul minunati de ce vad!Viata devine "raiul pe pamant".
         Am hiperbolizat putin...(putin mai mult) , dar sentimentul este adevarat , mai ales ca traim intr-o lume in care daca visezi poti fi cel mai fericit , imaginatia poate fi atat de bogata incat poti cumpara un intreg univers.DAR acum revenind la increderea in sine... daca tot aduce fericirea si lipsa de griji si probleme... de ce nu ii acordam intreaga importanta ce-i revine?Suntem atat de increzatori in noi cateodata incat uitam ca increderea sta agatata in cel mai subtire fir de par!Uitam ca increderea asta in noi insine se creaza in timp , nu peste noapte.Chiar daca gasesti increderea in tine si in cei din jur foarte usor, acest sentiment poate fi calcat in picioare in orice secunda si marea problema este ca ... pentru al aduce inapoi o sa fie de 1000 de ori mai greu si de cele mai multe ori chiar imposibil.Daca pierzi pe cineva drag, intr-o clipa parca te lovesti cu capul de copac si zaci lat langa radacinile lui fara sa ai puterea sa te ridici si sa mergi mai departe!Atunci vei cauta increderea in sine.Ai sa o cauti printre lucrurile vechi pierdute din viata ta!Ce poti sa faci?Unde si de la cine sa ceri ajutor pentru a recapata increderea in tine?Problema este ca nu poti cere ajutorul nici de la cei din jur... pentru ca odata pierduta increderea in tine , nu mai ai incredere in ajutorul nimanui.
         Daca nu mai ai totul acum ... multumeste-te cu acea mica particica ramasa,bucura-te de ea si asa incepi sa ai incredere iar in tine.Incearca sa te feresti sa traiesti fiecare clipa(Carpe Diem), invata sa-ti asumi curajul ei.Nu-ti mai face rau singur!Nu mai te gandii non stop la toate clipele neplacute si de durere,aminteste-ti de cele frumoase si uita-te in fata spre cele care vor venii.Fi multumit cu ce ai in prezent... nu uita ca multumirea de sine aduce imediat dupa el increderea in sine!Mereu trebuie sa fi fericit ca respiri , sunt oameni care mai  au doar cateva zile de trait si se uita la aceste zile ca si cum ar fi privilegiu!Se bucura doar pentru simplu sentiment ca traiesc!In viata inveti... nu pierzi timpul ... asculti persoane de la care poti acumula informatii ce-ti pot aduce o viata linistita!De exemplu eu ... Nu prea eram priceput la ceea ce inseamna "increderea in sine" pana in momentul cand my bro(Cosmin) mi-a deschis ochii printr-un film apoteotic din punctul meu de vedere:"The secret" , pe care mi-as dorii sa-l vizionati ... poate schimba vieti , caractere si decizii importante in viata oricui!L-am vazut iar si iar ascultand fiecare detaliu in parte ... este impresionant sa-ti dai seama ca ... revazand filmul gasesti noi lucruri de fiecare data pe care trebuie sa le schimbi in viata ta la fiecare pas!Plecand de la premiza ca unele lucruri se uita ... nu departe a fost mirarea mea cand Cosmin si-a tatuat pe coloana cuvintele ce nu trebuie scoase din minte: "Thoughs Become Things" (Gandurile Devin Lucruri)!
         Pentru a recapata increderea tine , ai nevoie sa crezi in primul rand in ea, sa fi sigur ca o vei recapata,iar treapta cea mai esentiala in a o recapata este sa simti ca deja o ai!trebuie sa gandesti pozitiv mereu, trebuie sa fi mandru de tine , iar impresia ta despre tine trebuie sa fie pozitiva intotdeauna!Gandeste-te ca in fata ta in acest moment de cumpana se afla viitorul , nu trecutul.
         Am sa inchei cu un citat celebru despre increderea in sine ce sper ca te va ajuta sa intelegi tot ce am scris: "Iesi in lume,si munceste ca si cum banii nu ar exista,canta ca si cum nimeni nu te-ar asculta,iubeste ca si cum niciodata nu ai fi fost ranit,danseaza ca si cum nimeni nu ar privi"...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu