Powered By Blogger

vineri, 19 octombrie 2012

HAI SA BARFIM...

       Absurd si persistent in mandrie este omul de azi ... Hai sa urlam unul la celalalt , hai sa ne iubim ... hai sa ne batem , hai sa ne mangaiem ... hai sa ne injuram , hai sa spunem tuturor cat ne iubim...!Complicati suntem cu totii fara sa stim!Dar din toate greselile umane ... aleg sa vorbesc acum despre BARFA!
       Ma simt jenat de vorbele ce vin ca o adiere de vant din gura invidiei.E trist ca ascultam vorbele ... dar de cele mai multe ori ele pleaca dintr-un anumit loc ce-si are samburele de adevar... desi sunt constient ca imprimeul da gres ... iar barfa ia o amploare devastatoare... si este hiperbolizata la maxim!Eu sunt unul din cei care ii consider pe barfitori cele mai lase , fara principii si fara scrupule creaturi ale pamantului! 


       Mereu am catalogat barfa o ploaie de vara ce vine si pleaca fara sa ma afecteze , dar am realizat ca am pierdut fara sa-mi dau seama persoane importante, eu dand dovada mereu de indiferenta suprema , cei dragi considerau vorbele ca fiind autentice.De obicei intr-un grup persoanele inteligente stiu sa se fereasca de barfitori pe cat este posibil cu toate ca nu este chiar atat de usor.Chiar daca nu esti initiatorul barfei ... vina prin asociere te pune in fata faptului implinit... o simpla ascultare a unei barfe este aducatoare de consecinte.Mai grav este atunci cand poti aparea ulterior sursa fixa a barfei doar pentru ca erai prezent.Stim doar ca memoria omului joaca feste zilnic!Hai sa va spun mici sfaturi pentru cei care stiu ca sunt barfiti:
       1)Du-te direct la persoana de la persoana de la care a pornit barfa.Incearca sa nu te cobori la nivelul josnic de invidie : "Am auzit ca ai vorbit despre mine... (poti trece in discutie un pasaj din ce ai auzit). Dupa aia:"Deoarece nu am fost prezent la dicutie, te-as ruga sa vi direct la mine data viitoare cu orice intrebari sau comentarii decat sa discuti cu ..."
       2)Poti aborda indirect persoana : "Nu stiu daca ai auzit comentarii despre persoana mea cum ca eu ... , comentarii ce ma intristeaza si ma irita in acelasi timp.Daca cumva auzi pe cineva ca vorbeste spunei sa inceteze".

          Mi-am imginat mereu Barfa ca fiind perna mea preferata de cand eram copil din dormitorul bunicilor mei pe care o puneam sub cap seara de seara!Nu glumesc ... chiar vorbesc cat se poate de serios... perna aia plina de fulgi de pasare!Imaginativa urcati pe acoperisul casei tinand in mana perna.Asezati-o jos si incepeti sa sariti pe ea... !Se va rupe si in cateva clipe toti fulgii vor zbura in toate directiile dupa cum bate vantul!Acum imaginativa ca vreti sa remediati problema aparuta !Incercati sa adunati toti fulgii raspanditi ... garantez ca o sa fie imposibil!Aceasta este descrierea barfei din punctul meu de vedere.
       Trebuie sa stim cum ne alegem prietenii si sa fim atenti la cu cine si ce vorbim... Nu uitati : " Cel ce vine la tine sa barfeasca pe cineva, te va barfi candva si pe tine"!Asa ca inainte de a vorbi de rau pe cineva, uitate la tine si vezi daca esti cu ceva mai bun decat cel pe care il barfesti ? Eu sunt constient ca cine ma barfeste este plin de invidie si teribil de incompetent sa creeze o alta activitate in timpul liber.Stiu sigur ca un barfitor sau o barfitoare nu va ajunge niciodata la nivelul meu!


        Revenind la ce am spus la inceput despre prietenii ce i-am pierdut din cauza barfei si a ignorantei mele fata de ea... realizez ca de cele mai multe ori imi aduce un zambet pe fata,deoarece ... adevaratii prieteni nu asculta " morile de vant stricate " si nici nu ma caracterizeaza din ele ... ei ma cunosc cel mai bine ... ei rad de barfa si o ignora alaturi de mine ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu