Powered By Blogger

marți, 9 octombrie 2012

MAREA GRESEALA... A FI OM !!



               Toti facem greseli...Toti ne desenam pictura vietii pas cu pas ... unii mai atenti la detalii ... altii nu ...! Altii isi umplu desenul in culori aprinse , pline de viata ... altii prefera nonculorile!Altii prefera sa-si usureze munca si se tot uita in dreapta si in stanga pentru a prelua idei si sa-si completeze imaginatia lor cu a altora, parsiv!Apreciez sincer pe toti !Toti fac orice pentru a termina desenul , dar .... multi ... isi "baga nasul" in desenele altora ... din curiozitate sau chiar din rautate ... vor sa arate ca sunt mari si tari ... ! Am pus intr-o schema putin cam filozofica , un joc de cuvinte doar pentru a va pune imaginatia in joc... dar singurul lucru la care am vrut sa ma refer este scara vietii si greselile ei sau ale noastre("greseala umana")!


               Daca stam sa ne gandim ... America a fost descoperita din greseala!Deci putem spune ca nu toate greselile sunt daunatoare vietii ... unele chiar iti pot schimba viata pe un drum nou ... asfaltat si lipsit de obstacole!Oricum suntem oameni si e firesc sa gresim.Este imposibil sa duci o viata fara greseli si sincer din punctul meu de vedere si daca s-ar intampla ...ar fi o viata plictisitoare , fara sentimente si irosita intr-un colt de camera cu fata la perete fara sa stim ce se intampla in spatele nostru !Dar omul are menirea de a pleca la drum, iar drumul nu este o autostrada dreapta , lina si fara denivelari ... este mai degraba un drum de tara plin de urcusuri, coborasuri, serpuit, intretaiat de poteci, intretesut cu alte drumuri.Mereu gasim intersectii care ne obliga sa luam decizii de genul : DREAPTA sau STANGA!?Normal , nu mereu luam decizii corecte ... de cele mai multe ori alegem o cale gresita... si atunci ce faci ? Una din variante este sa continui pe acel drum ... undeva tot te duce... poate aproape de ceea ce ti-ai propus... Varianta asta clar este cel mai des intalnita... majoritatea oamenilor prefera riscul ...si cand pleaca pe un drum ...nu vor sa mai dea in spate indiferent de riscuri si de ceea ce trebuie sa sacrifice pentru a ajunge la capat!Evident la capat mereu intervin regretele , remuscarile si alte sentimente de genul ...dar e mult prea tarziu , nu mai poti schimba nimic!Dar oare de ce nu se intorc oamenii in general cand ajung sa-si realizeze greseala? Eu zic ca din mandrie si din orgoliu( "Cum sa ma intorc eu si sa vada toti ca am gresit?")!Dar majoritatea traim cu SPERANTA( acea curva mondiala pe care o avem mereu langa noi ca rezerva) : "Dar daca la capat de drum e mult mai bine?" ... !O proasta gandire spun eu ... pentru ca toti incercam sa alergam dupa perfectiune ... iar mergand din greseala in greseala nu stiu cat ne apropiem de vis!Nu cred ca putem nici sa ne indreptam,pentru ca Perfectiunea NU admite GRESELI!
               A doua optiune este aceea in care iti recunosti greseala si te intorci la intersectia unde stii ca ai luat o decizie proasta!Aceasta optiune este foarte rar intalnita... multi nu ajung sa o cunoasca si nici sa nu o vada intr-o intreaga viata!O astfel de optiune pare simpla ... dar are nevoie de un om puternic cu o tona de curaj , perseverenta si cu promisiunea de a face tot posibilul sa indrepte greseala comisa!Gestul de a spune: "DA ... am gresit" este de cele mai multe ori supraomenesc , dar odata comis duce la o conditie a reusitei!
               Am sa scriu intr-o alta postare despre cei care prin greseala lor influenteaza pe altii din jur , facandu-le rau, si am sa scriu si despre cei care fara voia ta iti schimba viata sau chiar te obliga sa alegi calea gresita, dar pana atunci descifrand ceea ce am scris mai sus sper sa ne luminam calea chiar si pe timp de noapte!
               Greseala clar isi are locul ei in viata noastra, adica ea ne invata cum sa evitam unele situatii neplacute , cum sa facem alegeri bune , cum sa ne cataram fara sa alunecam iar ...si iar...si iar!Dar cand nu invatam nimic din greseli ... persistam in ele si le repetam la infinit atunci nu cred ca te poti fii OM!Nu conteaza asa de mult de cate ori aluneci in viata ... conteaza sa stii sa te ridici , sa inaintezi si sa stii sa nu ALUNECI IN ACELASI LOC!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu