Powered By Blogger

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Fermoar pentru inima ...

     Majoritatea persoanelor ma invadeaza cu mesaje de genul:"Ma regasesc in totalitate in tot ce scrii" ... Stiind ca scriu doar de dezamagire si de sentimentul pur de tristete ... m-am gandit sa gasesc niste solutii cat se poate de intelepte pentru a aduce macar un strop de fericire si speranta in drumul spre vindecarea sufleteasca totala!


     Am sa enumar cateva sfaturi nascocite din minte si din realitatea de zi cu zi pentru a scoate putin cate putin cutitul infipt adanc in inima , solutii care , chiar daca nu aduc rezolvarea completa , aduc increderea in sine si curajul de a fi tu insuti din nou!
     1) Oamenii reactioneaza mereu foarte diferit la deceptiile in dragoste!Greseala cea mai des intalnita este atunci cand se izoleaza si cad in butoiul cu amintiri!Prima solutie ar suna cam asa : " STOP" ... gata cu amintirile .... desprinde-te de ele!Sterge mesajele de la el/ea , ascunde lucrurile ce-ti readuc amintirile triste intr-un loc in care nici tu nu le mai gasesti.GATA cu trecutul!
     2) Da piept in piept cu suferinta,poarta o lupta cu ea!Ideal este sa nu-ti plangi de mila!Esti un om extrem de valoros , chiar daca te iubeste sau nu cineva.Doar stii ca oricine nu se iubeste pe sine ... nu are cum astepta  sa fie iubit de altcineva ... e logic nu?
     3) Mereu o solutie foarte buna este sa te descarci in fata cuiva!Suna-ti prietenii ... vorbeste cu ei!Majoritatea stiu prin ce treci tu din experienta proprie!Confeseaza-te lor si descarca-ti sufletul!Nu trebuie sa-ti fie rusine sa vorbesti cu prietenii. Pana la urma,rolul lor este sa asculte, inteleaga si sa te ajute sa treci peste cand dai de greu!
     4) Nu te mai stresa cu ganduri de genul : " Cine a gresit ? Eu sau El ?"! Asta e ... nimic nu-i vesnic in lume!Garantat reprosurile nu te ajuta cu nimic sa treci peste aceasta situatie!Cauta sa faci lucruri ce-ti aduc linistea si-ti reda zambetul : asculta muzica preferata, mergi la cumparaturi , alearga in parc, mergi la sala , relaxeaza-te!Normal ca nu vei uita peste noapte tot dar TIMPUL vindeca ranile !Lasa-l sa-si faca treaba!
     5) Nu incerca sa te sfiesti sa dai sfau liber furiei intereioare!Fugi in mijlocul naturii si urla cat te tin plamanii si elibereaza ura din tine !Este un lucru pe care il faci foarte intelept decat sa-ti canalizezi intreaga ura spre propria persoana! 
     6) Greseala cea mai des intalnita este sa te arunci intr-o noua aventura!Mai intai impacate cu ce s-a intamplat!O noua relatie nu te ajuta in adevaratul sens al cuvantului !Este doar un miraj de moment!Trebuie sa-ti vindeci ranile in primul rand !Iti trebuie timp sa fi liber/a ca sa ai ceva nou in viata ta!Cel mai important dupa parerea mea este sa iti pui ordine in ganduri!Este extrem de dificil ... nimeni nu a spus ca este usor , dar este foarte necesa sa dai piept in piept cu propriile sentimente ranite!
     7) Nu face prostia de a-ti transforma vechea iubire in prietenie!Nu te v-a ajuta sa treci peste si clar iti v-a aduce in fata ochilor toate sentimentele de regret ce nu s-au sters inca!Prietenia poate venii dupa ce ranile sunt vindecate si viata ta continua intr-un mediu necontrolat de amintirile dezamagitoare!


     Exista cateva etape ale esecului in dragoste!Una dintre ele ar fi negarea , cand nu vrem sa traim cu impresia ca s-a intamplat si "poftim" la vechea relatie!Urmeaza acel urat drum spre realitate si spre o noua fericire!Bolnavul din dragoste nu are cum sa uite peste noapte sentimente ca: Ura,suferinta ,disperare si feelingul neplacut de a nu mai insemna nimic!In aceste momente cel mai bun lucru pe care il poti face este sa PLANGI!Asa iti reduci stresul psihic si esti gata sa pui in aplicare sfaturile mele ...

      Nu uita sa-ti aduci aminte de esecul in dragoste ca o lectie de viata unde inveti din greseli!Pana la urma orice sut in fund e un pas inainte...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu